Onze dieren

Rundvlees/Kalfsvlees

Ons Rundvlees komt van de boerderij waar het ook geslacht word. De runderen worden zelf gemest in de Bommelerwaard.

Om een constante kwaliteit van het vlees te kunnen garanderen worden in hoofdzaak Belgische Wit- Blauwe runderen geslacht, daarnaast worden ook Piemontese, Blonde d’Aquitaine, en Verbeterd Roodbont runderen geslacht. Voor deze dieren gelden uiteraard dezelfde leefomstandigheden als bij het Belgische Wit- Blauwe rund. Het slachten en uitsnijden gebeurt in Kerkdriel. (Bommelerwaard)

Op verschillende weides in de Bommelerwaard, graast in alle rust een prachtig rund. De Belgische Blauwe ook wel Belgische Witblauwe genoemd. Het is een echte vleeskoe. Het ras dankt haar naam aan de witte vacht met blauwe of zwarte vlekjes. Ze vallen op door hun zware, gespierde bouw, hun edele kop en een zachtaardig karakter. In de winter staan de runderen in ruime stallen gevuld met een dikke laag stro. Ruimte, gezond voer, goede verzorging en een natuurlijk kuddeverband zijn de voorwaarden voor het diervriendelijk leven van het Belgische Witblauwe rund.

Kippenvlees

Ons kippenvlees is afkomstig van boeren die aangesloten zijn bij de keten “Volwaard Kip”. Volwaard kippen leven op geselecteerde pluimveebedrijven en zijn van een speciaal robuuster ras. Dit is de basis onder het welzijn van de Volwaard kip. Het is een sterker, langzamer groeiend ras. Uit onafhankelijk onderzoek is aangetoond dat Volwaard kippen aantoonbaar gezonder blijven en een beter welzijn genieten.

De dieren krijgen meer ruimte dan gewone kippen. Naast de extra ruimte in de stal is er een overdekte uitloop naar buiten, waardoor de kippen nog meer bewegingsvrijheid hebben. Inclusief de uitloop hebben de Volwaard kippen 40% extra ruimte ten opzichte van gangbare kippen. Daarnaast krijgen ze meer graan dan gewone kippen, zowel in het voer in de stal, als ook het graan wat dagelijks wordt bij gestrooid in de overdekte uitloop. Tevens wordt er aan het voer geen antibiotica toegevoegd. De uitloop van Volwaard kippen is verhard. Dit is in het belang van de gezondheid van de dieren. Over de verharding ligt standaard een dikke laag strooisel, zodat de kippen lekker kunnen scharrelen.

Lees meer over de Volwaard kip op www.volwaard.nl.volwaard kip

Varkensvlees 

Ons varkensvlees is afkomstig van verschillende boeren afkomstig uit Brabant.  In ruime/lichte stallen hebben de varkens meer bewegingsruimte en zorgt de dikke laag met strooisel voor een comfortabel ligbed waar de varkens op kunnen rusten en lekker kunnen wroeten. Onze varkens leven in groepen van ongeveer 20 tot 32 dieren, op dichte vloeren met strooisel. In vergelijking met andere stallen in Nederland hebben onze varkens 3 keer meer ruimte om te leven. De varkens kunnen onbeperkt de hele dag door hun voer opnemen en daarnaast beschikken zij natuurlijk over vers water.

© Gelders Vlees 2024 KVK nummer: 30274934 | BTW nummer: NL80 2841 880 B01 | Bank nummer: NL04 RABO 0322 2346 62